Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπόριο και αποτελέσματα δίχασαν τη Wall Street

Με απώλειες έκλεισε ο Dow Jones για τρίτη σερί συνεδρίαση. Σε θετικό έδαφος οι S&P και Nasdaq. Στο επίκεντρο το εμπόριο και τα εταιρικά αποτελέσματα. Εβδομαδιαία «βουτιά» 4,6% για το πετρέλαιο.

Εμπόριο και αποτελέσματα δίχασαν τη Wall Street

Πτώση κατέγραψε ο Dow Jones με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ πριν από την 1η Μαρτίου, την ημέρα που εκπνέει η προθεσμία που όρισαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών για να καταλήξουν σε μια νέα διμερή συμφωνία για το εμπόριο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου εάν θα γίνει τέτοια συνάντηση πριν από την παρέλευση της προθεσμίας, ο Τραμπ αποκρίθηκε μονολεκτικά «όχι».

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,25% ή 63 μονάδες στις 25.106, ο S&P κατέγραψε κέρδη μόλις 0,07% στις 2.7307 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,14% στις 7.298 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των United Technologies (+1,5%) και Pfizer (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-2,7%) και Walgreens Boots (-1,5%).

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα και επιστροφή στην κερδοφορία γνωστοποίησε η Mattel. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 14,9 εκατ. δολάρια ή 4 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημιών 281,3 εκατ. ή 82 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4 σεντς και τα έσοδα μειώθηκαν στο 1,52 δος. δολάρια από 2,61 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένες ζημιές 16 σεντς και έσοδα στο 1,44 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Hasbro καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,33 δολ. και τα έσοδα στο 1,39 δισ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 1,67 δολ. και έσοδα στα 1,52 δισ. δολάρια.

«Το 2018 ήταν μία χρονιά με αναταραχές, εξαιτίας της χρεοκοπίας των Toys R Us και ενός ταχέως μεταβαλλόμενου καταναλωτικού και λιανικού τοπίου», σημείωσε ο CEO της εταιρείας, Brian Goldner.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,2% στα 52,72 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ανέκαμψε μετά από πέντε μέρες πτώσης και συγκεκριμένα κατά 0,3% στα 1.318 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το αργό έχασε 4,6% και ο χρυσός 0,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1324 δολ. από 1,1340 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v