Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί πτώση για τους Dow Jones και S&P

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street. Οριακές απώλειες για Dow Jones και S&P, άνοδος για Nasdaq. Προβληματισμός για την ένταση μεταξύ Ινδίας- Πακιστάν. Η συνάντηση Τραμπ -Κιμ. Ενισχύθηκε το πετρέλαιο. Πιέσεις στον χρυσό.

Δεύτερη σερί πτώση για τους Dow Jones και S&P

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά την κατάρριψη εχθρικών αεροσκαφών (σύμφωνα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών) οδήγησε σε απώλειες τους Dow Jones και S&P.

Η αντιπαράθεση έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, η οποία φοβάται μια ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών, που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, για την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, μήλον της έριδος μεταξύ τους από το 1947.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Εξαιρετική συνάντηση και δείπνο απόψε στο Βιετνάμ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας. Πολύ καλός διάλογος. Συνεχίζεται αύριο!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ, αν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,28% ή 72 μονάδες στις 25.985, ο S&P κατέγραψε οριακές απώλειες 0,05% στις 2.792 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,07% στις 7.554 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+2,2%) και Caterpillar (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-5%) και Home Depot (-2,7%).

Στο μέτωπο της στεγαστικής αγοράς, υψηλότερα κινήθηκαν οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών τον Iανουάριο στις ΗΠΑ, ανακάμπτοντας από το χαμηλό πέντε ετών στο οποίο βρέθηκαν τον Δεκέμβριο.

Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων σημείωσε άνοδο 4,6% σε σχέση με τον Νοέμβριο, σκαρφαλώνοντας στις 103 μονάδες.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο κατά 1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 2,6% στα 56,94 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,6% στα 1.321 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1372 δολ. από 1,1390 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v