Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να ενισχύεται για τέταρτη σερί συνεδρίαση. Νέες πιέσεις στη μετοχή της Boeing (-1,9%). Στο επίκεντρο η Fed. Κρατήθηκε πάνω από τα 1.300 δολ. ο χρυσός.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed που ξεκινά την Τρίτη.

Η Κεντρική Τράπεζα εκτιμάται ότι θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν από τη Fed να μειώσει τις προβλέψεις της για τα επιτόκια σε μόλις μία αύξηση το 2019 και άλλη μία αύξηση το 2020.

Στο μεταξύ, οριακή άνοδο σημείωσε ο Dow Jones εξαιτίας των πιέσεων που ασκήθηκαν στη μετοχή της Boeing μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ ότι διενεργεί έρευνα για τη διαδικασία έγκρισης από την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) των αεροσκαφών Boeing 737 MAX.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο αμερικανικός fintech όμιλος, Fidelity National Information Services (FIS), έχει συμφωνήσει στην εξαγορά της παγκόσμιας υπηρεσίας επεξεργασίας πληρωμών Worldpay, έναντι τιμήματος 35 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού χρέους ύψους $7,7 δισ., η προσφορά της Fidelity National αποτιμά την Worldpay σε περίπου 43 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,25% ή 65 μονάδες στις 25.914, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,37% στις 2.832 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,34% στις 7.714 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,1%) και Microsoft (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-1,9%) και Walt Disney (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1% στα 59,09 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε οριακά 0,1% στα 1.301 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1340 δολ. από 1,1326 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v