Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για το εμπόριο πιέζουν τη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες μετά τα αρνητικά μηνύματα από το μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Ανοδικά κινείται το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Οι ανησυχίες για το εμπόριο πιέζουν τη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,13% στις 25.879 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,07% υψηλότερα στις 7.720 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,08% στις 2.830 μονάδες. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Κίνα αποσύρει τις παραχωρήσεις που είχε κάνει στο πλαίσιο των εμπορικών συνομιλιών, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι Κινέζοι διαπραγματευτές έχουν αλλάξει στάση, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουν συμφωνήσει να κάνουν αλλαγές στην πολιτική για την πνευματική ιδιοκτησία δεν έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ ότι οι νέοι δασμοί που έχουν επιβληθεί θα αρθούν, επισήμανα δύο πηγές.

 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν οριακή άνοδο 0,1% τον Ιανουάριο, αρκετά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 0,4%.

Πρόκειται για μια ακόμα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, κατέγραψαν άνοδο 0,3%. Ωστόσο, οι παραγγελίες για μη διαρκή αγαθά βούτηξαν 0,5% τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,44% στα 59,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,66% υψηλότερα, στα 1.310 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει κέρδη δύο μονάδων βάσης, στο 2,629%.

Στο ταμπλό, η τιμή της μετοχής της Nvidia σημειώνει άνοδο 3,8% στα 175 δολάρια, μετά την ανακοίνωση ότι η Amazon θα χρησιμοποιεί τσιπ της εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v