Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To εμπόριο προβλημάτισε τη Wall Street

Πτώση σημείωσε ο Dow Jones μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις. Θετικό πρόσημο για Nasdaq. Στο επίκεντρο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και η Fed. Υποχώρησε το δολάριο. Χαμηλότερα το πετρέλαιο.

To εμπόριο προβλημάτισε τη Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,1% ή 27 μονάδες στις 25.887, ο S&P σημείωσε πτώση 0,01% στις 2.832 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,12% στις 7.723 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+1%) και Walgreens Boots (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-2,5%) και Travelers (-1,6%).

Στο μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Κίνα θα αποσύρει τις παραχωρήσεις που είχε κάνει στο πλαίσιο των εμπορικών συνομιλιών, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι Κινέζοι διαπραγματευτές έχουν αλλάξει στάση, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουν συμφωνήσει να κάνουν αλλαγές στην πολιτική για την πνευματική ιδιοκτησία δεν έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ ότι οι νέοι δασμοί που έχουν επιβληθεί θα αρθούν, επισήμανα δύο πηγές.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν οριακή άνοδο 0,1% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, αρκετά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 0,4%.

Πρόκειται για μια ακόμα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται, σημειώνουν αναλυτές.

Παράλληλα, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, κατέγραψαν άνοδο 0,3%. Ωστόσο, οι παραγγελίες για μη διαρκή αγαθά βούτηξαν 0,5% τον Ιανουάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,1% στα 59,03 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.306 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1356 δολ. από 1,1341 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v