Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Ενισχύεται το δολάριο. Σε ελεύθερη πτώση η Teslα. Στο 2,51% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στις συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,3% στις 26.315 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,33% στις 7.896 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,02% στις 2.873 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται περίπου 2% μακριά από τα επίπεδα-ρεκόρ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα θα αγοράζει πολλά προϊόντα από τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως όλα δείχνουν ότι οι συζητήσεις προχωρούν. Είναι μια πολύ πολύπλοκη συμφωνία η οποία καλύπτει την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και τεχνολογίας, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ωστόσο, πως οποιαδήποτε συμφωνία με την Κίνα πρέπει να είναι σπουδαία συμφωνία, διαφορετικά οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να την υπογράψουν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000 στις 202.000 την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο στις 216.000.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έχουν υποχωρήσει για τρεις διαδοχικές εβδομάδες και βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από το πρόσφατο υψηλό των 244.000.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, ήταν χαμηλότερος κατά 4.000, στις 213.000. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 0,1% στα 62,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,5% στα 1.287 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται πέντε μονάδες χαμηλότερα, στο 2,51%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 10% καθώς ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 63.000 οχήματα το πρώτο τρίμηνο, λιγότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v