Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτη μέρα ανόδου για τον S&P

Με μικτά πρόσημα τερμάτισε τη συνεδρίαση η Wall Street. Έκτη σερί άνοδος και νέο υψηλό έτους για τον S&P. Οριακή πτώση για τον Nasdaq. «Βουτιά» 8,2% για τη μετοχή της Tesla. Χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Έκτη μέρα ανόδου για τον S&P

Κέρδη κατέγραψαν οι Dow Jones και S&P καθώς οι επενδυτές βλέπουν με αισιοδοξία τις τελευταίες εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, σχέδια για Σύνοδο με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ ενδέχεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, δίνοντας σήμα ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών ίσως φτάνουν στην ολοκλήρωσή τους.

Η ανακοίνωση για την ημερομηνία της Συνόδου αναμένεται κατά τη συνάντησή του με τον Λιου Χι, στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με αξιωματούχο. Ωστόσο οι συζητήσεις παραμένουν ρευστές και τα σχέδια ίσως αλλάξουν.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,64% ή 167 μονάδες στις 26.384, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,21% στις 2.879 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,05% στις 7.891 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (+4,8%) και Boeing (+3,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (-1,7%) και Johnson & Johnson (-1,2%).

Επιπλέον «βουτιά» 8.2% σημείωσε η μετοχή της Tesla μετά την μικρότερη της αναμενόμενης παράδοσης αυτοκινήτων τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε άλλη μια επίθεση κατά της Fed.

«Παρά τις αχρείαστες και καταστροφικές δράσεις της Fed, η οικονομία φαίνεται πολύ ισχυρή, η συμφωνία με την Κίνα και αυτή με το Μεξικό και τον Καναδά προχωράνε μια χαρά, υπάρχει ελάχιστος ως καθόλου πληθωρισμός και η αισιοδοξία στις ΗΠΑ είναι στα ύψη!» έγραψε στο Twitter.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στο τέλος Μαρτίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000 στις 202.000 την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο στις 216.000.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση για δεύτερη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,6% στα 62,10 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,1% στα 1.294 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1225 δολ. από 1,1232 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v