Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έβδομη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P

Το μακροβιότερο κερδοφόρο σερί από το 2017 σημείωσε S&P. Θετικός ο αντίχτυπος από το εμπόριο και την απασχόληση. Σε υψηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο. Στο 2,5% το αμερικανικό 10ετές.

Έβδομη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται για άλλη μια συνεδρίαση στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι δύο χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι «θα γνωρίζουμε τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες» αν θα επιτευχθεί συμφωνία.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Κίνας δήλωνε ότι «ένα νέο κονσένσους» έχει επιτευχθεί και από τις δύο πλευρές όσον αφορά το κείμενο της συμφωνίας.

Στο μεταξύ, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Μάρτιο περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ανήλθε στις 196.000 τον Μάρτιο από 33.000 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 180.000 θέσεις εργασίας.

Και με αφορμή τα τελευταία στοιχεία για την Αγορά Εργασίας ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε ότι αποδεικνύουν πως η επίδοση της οικονομίας είναι καλή. Πρόσθεσε ωστόσο πως οι ενέργειες της Κεντρικής Τράπεζας έχουν επιβραδύνει την οικονομία.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% ή 40 μονάδες στις 26.424, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,46% στις 2.892 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,59% στις 7.938 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Chevron (+1,1%) και Walmart (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Dow Inc. (-1,7%) και Boeing (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έπιασε νέο υψηλό πέντε μηνών σημειώνοντας άνοδο 1,6% στα 63,08 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.295 δολ./oz.

Στην εβδομάδα το πετρέλαιο κέρδισε 4,9% ενώ ο χρυσός έχασε 0,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1218 δολ. από 1,1223 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v