Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου. Υποχωρεί το δολάριο. Πτώση για το αργό. Ενισχύεται ο χρυσός.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά την απειλή της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλει δασμούς στην Ευρώπη και την υποβάθμιση της πρόβλεψης του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη. 

O Dow Jones υποχωρεί 0,86% στις 26.111 μονάδες, ο Νasdaq υποχωρεί 0,38% στις 7.924 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,58% στις 2.879 μονάδες. 

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκμεταλλευτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για χρόνια, στο θέμα του εμπορίου, τονίζοντας ότι αυτό θα σταματήσει. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου σημειώνει ότι οι ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Airbus έχουν επηρεάσει αρνητικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, που τώρα θα επιβάλουν δασμούς σε προϊόντα της ΕΕ αξίας $11 δισ.! Η ΕΕ έχει εκμεταλλευτεί τις ΗΠΑ στο θέμα του εμπορίου για πολλά χρόνια. Σύντομα θα σταματήσει!», αναφέρει στη δημοσίευσή του στο κοινωνικό δίκτυο.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ αναμένει πλέον ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% το 2019 έναντι 3,5% που ανέμενε προηγουμένως. Για το 2020 ωστόσο το ΔΝΤ αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,6%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίες διολίσθησαν στο 4,5% επί του συνόλου από 4,8% τον Ιανουάριο.

Αλλά ακόμα και μετά την πτώση, υπάρχουν περίπου 800.000 περισσότερες ανοιχτές θέσεις από τον αριθμό των Αμερικανών οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι ως άνεργοι.

Οι προσλήψεις βούτηξαν στα 5,7 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο από 5,8 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,4% στα 64,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,5% στα 1.308 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,28 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v