Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,51% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή άνοδος για το αργό.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αγορά εργασίας κατεύνασαν τους φόβους για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,16% στις 26.429 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,3% στις 7.915 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,18% στις 2.884 μονάδες. 

To υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ανήλθε στις 196.000 τον Μάρτιο από 33.000 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 180.000 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, απογοητευτική ήταν η αύξηση των μισθών. Συγκεκριμένα, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,1% μετά από άλμα 0,4% τον Φεβρουάριο, στα 27,7 δολάρια. Η άνοδος ήταν μικρότερη από το 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

«Έδωσε στην αγορά αρκετά από αυτά που ήθελε να δει», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Η τάση επέστρεψε εκεί που ήθελε η αγορά», πρόσθεσε. «Το στοίχημα είναι αν θα κρατήσουν τα κέρδη ή θα δούμε μια υποχώρηση», επισήμανε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τη Fed να μειώσει τα επιτόκια, κατηγορώντας την κεντρική τράπεζα ότι έχει επιβραδύνει την οικονομία με τις ενέργειές της. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1228 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 62,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.295 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει οριακές αλλαγές στο 2,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v