Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Στο «κόκκινο» οι δείκτες μετά το tweet του Tραμπ για τους δασμούς, οδεύοντας στη χειρότερη εβδομάδα για το 2019. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 2,45% η απόδοση του 10ετούς. Οριακές κινήσεις για το αργό.

Νέα πτώση στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν την Παρασκευή οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν βιάζεται να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα και ότι οι δασμοί «θα κάνουν τις ΗΠΑ πολύ πιο ισχυρές». 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,3% στις 25.501 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,7% χαμηλότερα στις 7.776 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,4% στις 2.829 μονάδες. 

Σε μπαράζ αναρτήσεων, ο Τραμπ τονίζει ότι δεν είναι «σε καμία απολύτως βιασύνη» για να οριστικοποιήσει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, την ώρα που οι διαπραγματευτές και των δύο πλευρών ετοιμάζονται για τη δεύτερη μέρα συνομιλιών στην Ουάσιγκτον.

«Οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται με πολύ ευχάριστο τρόπο -δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη για βιασύνη- καθώς οι δασμοί 25% σε προϊόντα αξίας $250 δισ. πληρώνονται πια στις ΗΠΑ από την Κίνα», σημειώνει.

Σε άλλο μήνυμά του εκφράζει την ελπίδα ότι «δεν θα προσπαθήσουν ξανά να αναθεωρήσουν τη συμφωνία!», προσθέτοντας ότι για πολλά χρόνια «χάνουμε 500 δισ. δολάρια τη χρονιά, από την τρέλα του εμπορίου με την Κίνα. ΟΧΙ ΠΙΑ!»

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας,  o δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο 0,4%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 2% από 1,9% τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, αλλά πολύ κάτω από το υψηλό του 2,9% του περασμένου έτους.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έσπευσε να χαιρετίσει ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter, λέγοντας πως είναι καλό που ο πληθωρισμός είναι «πολύ χαμηλός».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,18% υψηλότερα στα 61,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,17% στα 1.287 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1243 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,45%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Yelp βουτάει 8,8%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v