Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

Στο προσκήνιο η συνάντηση Τραμπ-Σι στη Σύνοδο της G20. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι δύο ηγέτες θα έρθουν πιο κοντά σε μία συμφωνία που θα τερματίσει την εμπορική διαμάχη. Επίθεση του Αμερικανού προέδρου στη Fed: Δεν ξέρει τι κάνει!

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street, με τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του στην επικείμενη Σύνοδο της G20 να είναι στο επίκεντρο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2%, ο S&P 500 κυμαίνεται 0,05% χαμηλότερα, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος κατά 0,08% επίσης.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο, στη Σύνοδο που ξεκινάει την Παρασκευή.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι δύο ηγέτες θα έρθουν πιο κοντά σε μία συμφωνία που θα τερματίσει την εμπορική διαμάχη Ουάσιγκτον-Πεκίνου, μετά την επιβολή δισ. δολαρίων σε δασμούς τον τελευταίο χρόνο.

«Οι χρηματοοικονομικές αγορές καλωσορίζουν την ανακοίνωση για διμερή συνάντηση ΗΠΑ-Κίνας στην ετήσια Σύνοδο G20», δήλωσε ο Christopher Grancille, διευθυντικό στέλεχος της TS Lombard. «Εχουμε μία αντίδραση ανακούφισης».

Η εμπορική αισιοδοξία σε συνδυασμό με την αυξημένη πιθανότητα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα βοηθούν το κλίμα και έχουν οδηγήσει σε ράλι τις αμερικανικές μετοχές αυτό τον μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, έντονη κριτική κατά της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζοντας να πιέζει την κεντρική τράπεζα για αλλαγή πολιτικής και μείωση επιτοκίων.

«Παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Ομοσποδιακή Τράπεζα δεν ξέρει τι κάνει -αύξησε τα επιτόκια πάρα πολύ γρήγορα (πολύ χαμηλός πληθωρισμός, σε άλλα μέρη του κόσμου επιβράδυνση, μειώσεις και χαλάρωση), και προχώρησε σε σύσφιξη μεγάλου μεγέθους, $50 δισ./μήνα-, είμαστε σε πορεία για να έχουμε έναν Ιούνιο από τους καλύτερους στην αμερικανική ιστορία».

«Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνει, εάν η Fed τα είχε κάνει σωστά. Χιλιάδες μονάδες υψηλότερα ο Dow και το ΑΕΠ στο 4 ή ακόμη και 5%. Τώρα έχουν κολλήσει, σαν ένα πεισματάρικο παιδί, όταν χρειαζόμαστε μειώσεις επιτοκίων και χαλάρωση, για να καλύψουμε αυτό που οι άλλες χώρες κάνουν εναντίον μας. Τα έκαναν μαντάρα!».

Στο εταιρικό μέτωπο, η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης καζίνο Eldorado Resorts θα εξαγοράσει τη Caesars Entertainment, σε ένα ντιλ μετρητών και μετοχών αξίας $8,5 δισ., σύμφωνα με ενημέρωση των δύο επιχειρήσεων. 

Οπως μετέδωσε το Reuters, προτείνεται στη Caesars $13,01 ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει premium 30% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής. 

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1%, στα 96,12. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,2%, στα 57,52 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται σταθεροποιητικά, στο 2,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v