Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακά ανοδικά κινήθηκε ο Dow Jones ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Τρίτη σερί άνοδος για την τιμή του χρυσού. Στο 2,02% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στο δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στην επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίγκ στην Σύνοδο των G20.

Στο μεταξύ, o Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλει νέες "δριμύτατες" κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης, εν μέσω των διαρκώς κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα έχουν στόχο και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Aγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Όπως είπε, οι κυρώσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν "για χρόνια".

Παράλληλα, ο Πομπέο επιβεβαίωσε την επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ στον Κιμ πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για περιοδεία στη Μέση Ανατολή.

«Ευελπιστώ ότι αυτό θα μας προσφέρει ένα καλό θεμέλιο για να αρχίσουμε (...) τις σημαντικές συζητήσεις με τους βορειοκορεάτες», σημείωσε.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, έντονη κριτική κατά της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζοντας την πίεση στην κεντρική τράπεζα για αλλαγή πολιτικής και μείωση επιτοκίων.

«Παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Ομοσποδιακή Τράπεζα δεν ξέρει τι κάνει -αύξησε τα επιτόκια πάρα πολύ γρήγορα (πολύ χαμηλός πληθωρισμός, σε άλλα μέρη του κόσμου επιβράδυνση, μειώσεις και χαλάρωση), και προχώρησε σε σύσφιξη μεγάλου μεγέθους, $50 δισ./μήνα-, είμαστε σε πορεία για να έχουμε έναν Ιούνιο από τους καλύτερους στην αμερικανική ιστορία».

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,03% ή 03 μονάδες στις 26.727, ο S&P σημείωσε πτώση 0,17% στις 2.945 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,32% στις 8.005 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow Inc. (+2,7%) και Marck & Co (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Home Depot (-2%) και Nike (-1,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,8% στα 57,90 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,3% στα 1.418 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1395 δολ. από 1,1370 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v