Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Με οριακή πτώση έκλεισαν οι Dow Jones και S&P. Σε θετικό έδαφος ο Nasdaq. Σε υψηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο. Επέστρεψε πάνω από το 2% το yield του 10ετούς.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει σε θετικό πρόσημο και τους τρεις δείκτες της Wall Street η δήλωση Μνούτσιν ότι «είμαστε στο 90% του δρόμου, όσον αφορά τη συμφωνία (με την Κίνα) και πιστεύω ότι υπάρχει το μονοπάτι για την ολοκλήρωσή της».

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Κινέζος ομόλογός του μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο της G-20, το Σάββατο.

«Το μήνυμα που θέλουμε να ακούσουμε είναι ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στο τραπέζι (του διαλόγου) και να συνεχίσουν, επειδή πιστεύω ότι το ισορροπημένο εμπόριο και η συνέχιση της ανοικοδόμησης αυτής της σχέσης θα έχει καλό αποτέλεσμα για την οικονομία τους και την αμερικανική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι πιθανό να φτάσω σε εμπορική συμφωνία με τον Σι στην G20 και να αποφευχθεί η ανάγκη για περαιτέρω δασμούς. Εάν αποφασίσω να επιβάλω επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, θα μπορούσε να είναι 10% και όχι 25%», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μέτωπο του Ιράν, «η πρόταση της Ουάσιγκτον για διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη είναι μία απάτη», εκτίμησε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Aγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στον επίσημο ιστότοπό του.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι μια απάτη για αυτό που πραγματικά θέλουν. Έχεις ένα όπλο στα χέρια σου και δεν τολμούν να πλησιάσουν. Λένε: άφησε το όπλο ώστε να μπορώ να κάνω ό,τι θέλω μαζί σου. Αυτές είναι οι διαπραγματεύσεις», επεσήμανε ο Χαμενεΐ.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,04% ή 11 μονάδες στις 26.536, ο S&P σημείωσε πτώση 0,12% στις 2.913 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,32% στις 7.909 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+2,9%) και Apple (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Travelers (-2,9%) και Merck & Co (-1,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έπιασε υψηλό πέντε μηνών καθώς ενισχύθηκε 2,7% στα 59,38 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.415 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε μόλις 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1372 δολ. από 1,1368 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανέκαμψε από το χαμηλό Νοεμβρίου του 2016, σημειώνοντας άνοδο έξι μονάδων βάσης στο 2,05%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v