Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στη Wall μετά τον Πάουελ

Εντάθηκαν οι πιέσεις στη Wall Street μετά την ομιλία του Τζέρομ Πάουελ. Εξασθενεί η αισιοδοξία για τη συνάντηση Τραμπ-Σι. Κάτω από 2% πέρασε η απόδοση του 10ετούς Treasury.

Αρνητικά πρόσημα στη Wall μετά τον Πάουελ

Χαμηλότερα κινείται το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον επικεφαλής της Fed ουσιαστικά να ξεκαθαρίζει στην ομιλία του στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων ότι δεν είναι σίγουρη η μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο, όπως αναμένουν οι επενδυτές.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,31%, ο S&P 500 σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,47%, ο Nasdaq διολισθαίνει κατά 0,88%.

Στην τελευταία της συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, σημειώνοντας ότι θα «ενεργήσει όπως αρμόζει» για να διατηρήσει την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη. Η δήλωση αυτή οδήγησε τους traders να τιμολογούν 100% πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Μεταξύ των ομιλητών σήμερα βρίσκονται και άλλοι αξιωματούχοι της Fed, όπως οι John Williams, Raphael Bostic και James Bullard.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, στη Σύνοδο της G20, στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Είναι το πρώτο τετ-α-τετ των δύο ανδρών, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων τον Μάιο και την κλιμάκωση της εμπορικής έντασης.

Η αρχική αισιοδοξία για τη συνάντηση Τραμπ-Σι εξασθενεί, καθώς το Reuters μετέδωσε ότι «οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είναι βολικό» για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο εταιρικό μέτωπο, η AbbVie επιβεβαίωσε, σήμερα, τη συμφωνία εξαγοράς της φαρμακευτικής εταιρείας Allergan, σε ένα ντιλ μετοχών αξίας $63 δισ.

Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Allergan θα λάβουν 0,8660 μετοχές της AbbVie και $120,30 σε μετρητά για κάθε μετοχή που έχουν, συνολικά $188,24 ανά μετοχή Allergan -premium 45% στο κλείσιμο της Allergan τη Δευτέρα. 

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί 2,4 μονάδες βάσης, στο 1,995%. Η απόδοση του 30ετούς διολισθαίνει 2,1 μονάδες βάσης, στο 2,52%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v