Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τους S&P και Nasdaq

Υψηλότερα κινήθηκε ο S&P μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις. Οριακές απώλειες 10 μονάδων για τον Dow Jones. Πτώση 3,2% για τη Boeing. Στο επίκεντρο το εμπόριο. Άνοδος στο νήμα για το πετρέλαιο.

Κέρδη για τους S&P και Nasdaq

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street μετά από δημοσίευμα ότι ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για τους δασμούς ενόψει της συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών στη συνεδρίαση του G20 το Σαββατοκύριακο στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που θα ακυρώνει τον επόμενο γύρο επιπλέον αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων, θα παρατεθούν σε ξεχωριστά δελτία τύπου και όχι σε κοινή ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, επίθεση κατά της Ιαπωνίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Οσάκα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε ότι η αμυντική συμμαχία Ηνωμένων Πολιτειών και Ιαπωνίας είναι δυσανάλογη και πως το Τόκιο θα παρακολουθούσε σε μία «τηλεόραση Sony», αντί να πολεμάει, εάν οι ΗΠΑ δεχόντουσαν απειλή.

Πίσω στις ΗΠΑ, η τρίτη μέτρηση του αμερικανικού ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έδειξε ότι η οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 3,1%, σε ευθυγράμμιση με τη δεύτερη μέτρηση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα διατηρηθεί στο 3,1%.

Παρά την αμετάβλητη ανάγνωση, η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών αναθεωρήθηκε χαμηλότερα και οι επιχειρηματικές επενδύσεις σε προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν πιο ισχυρές από ότι αναμενόταν.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,04% ή 10 μονάδες στις 26.526, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,38% στις 2.924 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,73% στις 7.967 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+4%) και UnitedHealth (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-3,2%) και Intel (-1,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε μόλις 0,1% στα 59,43 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.412 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά σε σχέση με το ευρώ στο 1,1372 δολ. από 1,1370 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,01%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v