Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ρεκόρ ο S&P 500 μετά την εμπορική «ανακωχή»

Ράλι πραγματοποιούν οι δείκτες, μετά την αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ΗΠΑ-Κίνας. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά 1,2% για τον χρυσό. Άνοδος για το αργό. Στο 2,02% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε νέο ρεκόρ ο S&P 500 μετά την εμπορική «ανακωχή»

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ και της Κίνας για ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο, με τον S&P 500 να κινείτα σε επίπεδα-ρεκόρ.

O Dow Jones ενισχύεται 1% στις 26.854 μονάδες, ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα 1,65% στις 8.139 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 2.975 μονάδες. 

Μετά τη συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους υφιστάμενους δασμούς αλλά δεν θα επιβάλουν νέους.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι θα χαλαρώσει το εμπάργκο στη Huawei, επιτρέποντας στις αμερικανικές εταιρείες να πουλούν προϊόντα στον κινεζικό κολοσσό.

Ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι οι συνομιλίες εξελίχθηκαν «καλύτερα από ό,τι ανέμενε».

«Οποιοδήποτε βήμα προς την επίλυση της εμπορικής σύγκρουσης -και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κάποιο μεγάλο βήμα, απλά ένα βήμα- αντιμετωπίζεται με πολύ θετικό τρόπο από τις αγορές», δήλωσε αναλυτής στο Reuters.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 51,7 μονάδες τον Ιούνιο από 52,1 τον Μάιο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο δείκτης είχε υποχωρήσει στις 52,1 μονάδες.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα βουτήξει στις 51 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,84% στα 60,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 1,2% στα 1.396 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει οριακή άνοδο στο 2,02%.

Η υποχώρηση των ανησυχιών από το εμπορικό μέτωπο οδηγεί υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής τσιπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v