Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες καθώς επανέρχεται η επιφυλακτικότητα για τις εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο. Κάτω από 2% η απόδοση του αμερικανικού 10ετους. Πτώση 3% για το αργό. Ράλι 1,45% για τον χρυσό.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Υποχωρούν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά το έκτο φετινό ρεκόρ που κατέγραψε ο S&P 500 τη Δευτέρα, στον απόηχο της «ανακωχής» στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ωστόσο, οι αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία αλλά και οι απειλές των ΗΠΑ για δασμούς στην Ευρώπη περιόρισαν τις ανοδικές τάσεις.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 26.666 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 8.084 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,1% στις 2.962 μονάδες. 

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης ενόψει της επιβολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση νέων, επιπρόσθετων δασμών, ειδικά σε είδη τυριών και ουίσκι ευρωπαϊκής προέλευσης, σε αντίποινα γι' αυτές που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει αθέμιτες κρατικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις σε βιομηχανίες του αεροναυπηγικού τομέα από πλευράς Βρυξελλών.

O νέος κατάλογος συμπεριλαμβάνει περίπου 90 προϊόντα που υπόκεινται σε τιμωρητικούς δασμούς. Σε αυτόν φιγουράρουν μεταξύ άλλων διάφορα είδη τυριών, από το γκούντα έως μπλε ποικιλίες, ιρλανδικά ουίσκι και προϊόντα με βάση το χοιρινό κρέας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3% στα 57,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ανακάμπτει 1,4% στα 1.408 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης, στο 1,97%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Verizon σημειώνει άνοδο 1,9%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v