Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη Fed. Απώλειες 2% για την Apple. Ενισχύεται ο χρυσός. Στο 2,02% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ υποβάθμισαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,6% στις 26.760 μονάδες, εν μέσω πιέσεων και από την ισχυρή πτώση της Apple. O Nasdaq κινείται 0,75% χαμηλότερα, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,48%, στις 2.975 μονάδες. 

Την περασμένη Τετάρτη οι μετοχές σκαρφάλωσαν σε επίπεδα-ρεκόρ, αλλά υποχώρησαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και την επακόλουθη μείωση των προσδοκιών για περικοπή επιτοκίου από τη Fed.  

Oι επενδυτές συνεχίζουν να θεωρούν πιθανή μια μείωση επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον ερχόμενο μήνα, αλλά όχι κατά 50 μονάδες βάσης όπως προηγουμένως. Αναλυτές επισήμαναν ότι η ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ενώπιον του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα θα αποτελέσει καταλύτη για την πορεία των μετοχών.

«Οι οικονομολόγοι μας συνεχίζουν να αναμένουν μια μείωση επιτοκίου από τη Fed στο τέλος Ιουλίου, αλλά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Julius Baer.

«Όσον αφορά τις μετοχές, οποιοδήποτε μακροοικονομικό στοιχείο που περιορίζει τις ανησυχίες για επικείμενη επιβράδυνση, σε συνδυασμό με μια Fed που δεν προχωρά σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και μια πιο απότομη καμπύλη επιτοκίων, δημιουργούν κατά την άποψή μας ένα θετικό κλίμα για τις μετοχές γενικότερα», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου διολισθαίνει 0,3% στα 57,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,5% στα 1.407 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 2,02%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολισθαίνει 2% στα 200 ευρώ, μετά την υποβάθμιση από αναλυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v