Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Συνεχίζουν ανοδικά οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες. Στο 1,96% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί το δολάριο. Άνοδος για το αργό. Άλμα 5,5% για την Tesla.

Tριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών για χαμηλότερα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες οδηγεί και τους τρεις δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 26.934 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,68% υψηλότερα στις 8.164 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,65% στις 2.992 μονάδες. 

Το ρεκόρ έσπευσε να χαιρετίσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμά του στο Twitter.

Η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να προτείνουν την Κριστίν Λαγκάρντ ως αντικαταστάτρια του Μάριο Ντράγκι έχει δημιουργήσει προσδοκίες για την υιοθέτηση μιας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.

Tην ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει στο τέλος Ιουλίου, μια εκτίμηση που ενισχύθηκε από τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας. 

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο την τελευταία εβδομάδα, δείχνοντας τη σταθερή δύναμη της αγοράς εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 221.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,9% στα 56,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,87% στα 1.420 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1295 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 1,96%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 5,5%. Η εταιρεία του Έλον Μασκ παρέδωσε 95.200 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, επίπεδο που συνιστά ρεκόρ και είναι υψηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v