Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη για το αμερικανικό χρηματιστήριο με τους τρεις δείκτες να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Σε νέο χαμηλό 2,5 ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό. Κλειστή την Πέμπτη η Wall Street.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση πριν την αργία της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ καθώς οι επενδυτές προσδοκούν χαμηλότερα επιτόκια από τη Fed προκειμένου να στηριχθεί η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,67% ή 170 μονάδες στις 26.966, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,77% στις 2.995 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,75% στις 8.170 μονάδες.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στο μεταξύ, οι νέες παραγγελίες για αμερικανικά προϊόντα υποχώρησαν τον Μάιο, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική πτώση και την τρίτη τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 0,7%.  Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch.

Αντίστοιχα, ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε τον Ιούνιο με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, αντανακλώντας την ευρύτερη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω των εμπορικών εντάσεων που έχουν πλήξει την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στις 55,1 μονάδες από 56,9 τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017.

Επιπλέον, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο την τελευταία εβδομάδα, δείχνοντας τη σταθερή δύναμη της αγοράς εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις για κρατικές παροχές ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 221.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι θα διολισθήσουν σε 223.000. Τα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν υψηλότερα κατά 2.000 αιτήσεις.

Επιπλέον, άλμα 8,4% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Μάιο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019, μετά την άνοδο των εισαγωγών αυτοκινήτων από το Μεξικό και άλλες χώρες.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, το έλλειμμα αυξήθηκε στα 55,5 δισ. δολάρια από 51,2 δισ. δολάρια τον Απρίλιο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν έλλειμμα 54,4 δισ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,9% στα 57,34 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,9% στα 1.420 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1283 δολ. από 1,1288 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 1,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v