Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον S&P

Μικρή άνοδο σημείωσε η Wall Street με τον S&P να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό. «Βουτιά» 4,8% για το πετρέλαιο. Επέστρεψε πάνω από τα 1.400 δολ./oz ο χρυσός. Σε χαμηλό άνω των 2 ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον S&P

Άνοδος στη Wall Street και νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P μετά την διαβεβαίωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν ξαναρχίσει μετά την συνάντηση με τον κινέζο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης ενόψει της επιβολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση νέων, επιπρόσθετων δασμών, ειδικά σε είδη τυριών και ουίσκι ευρωπαϊκής προέλευσης, σε αντίποινα για αυτές που η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει αθέμιτες κρατικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις σε βιομηχανίες του αεροναυπηγικού τομέα από πλευράς Βρυξελλών.

Ο νέος κατάλογος συμπεριλαμβάνει περίπου 90 προϊόντα που υπόκεινται σε τιμωρητικούς δασμούς. Σε αυτόν φιγουράρουν διάφορα είδη τυριών, από το Γκούντα ως μπλε ποικιλίες, ιρλανδικά ουίσκι, προϊόντα με βάση το χοιρινό κρέας κ.λπ..

Στο μεταξύ, ο «Dr. Doom», Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποίησε ότι ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με την Κίνα και η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου μπορεί να οδηγήσουν την υφήλιο σε ύφεση την επόμενη χρονιά.

«Είναι μια τρομακτική εποχή για την παγκόσμια οικονομία» τόνισε ο κ. Ρουμπινί στο Bloomberg, λέγοντας πως αναμένει ένα υφεσιακό σοκ την επόμενη χρονιά.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος προειδοποίησε ότι η δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να απαντήσουν σε σοκ είναι περιορισμένη, καθώς τα επιτόκια είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,26% ή 70 μονάδες στις 26.786, ο S&P έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 0,29% στις 2.973 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,22% στις 8.109 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Verizon (+2,4%) και Cisco Systems (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Chevron (-1,7%) και Dow Inc. (-1,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 4,8% στα 56,25 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,4% στα 1.408 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1291 δολ. από 1,1286 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 1,98%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v