Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη μέρα απωλειών στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει 115 μονάδες. Στο επίκεντρο η κατάθεση του Τζέρομ Πάουελ στο Κογκρέσο. Στο 2,03% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Δεύτερη μέρα απωλειών στη Wall Street

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street καθώς τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ περιορίζουν τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου από την Fed.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη o επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ θα μιλήσει στο Κογκρέσο.

«Οι οικονομολόγοι μας συνεχίζουν να αναμένουν μια μείωση επιτοκίου από τη Fed στο τέλος Ιουλίου, αλλά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Julius Baer.

«Όσον αφορά τις μετοχές, οποιοδήποτε μακροοικονομικό στοιχείο που περιορίζει τις ανησυχίες για επικείμενη επιβράδυνση, σε συνδυασμό με μια Fed που δεν προχωρά σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και μια πιο απότομη καμπύλη επιτοκίων, δημιουργούν κατά την άποψή μας ένα θετικό κλίμα για τις μετοχές γενικότερα», πρόσθεσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,43% ή 115 μονάδες στις 26.806, ο S&P σημείωσε πτώση 0,48% στις 2.975 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,78% στις 8.098 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+1,9%) και Procter & Gamble (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (-2,1%) και Merck & Co (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,3% στα 57,66 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο στα 1.400 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1211 δολ. από 1,1226 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v