Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της Fed στο Κογκρέσο. Διστακτική άνοδος για το δολάριο. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 2,05% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από τη Fed.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 26.709 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,27% στις 8.080 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,27% στις 2.967 μονάδες. 

Οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο την Τετάρτη, για να αποκτήσουν πιο σαφή εικόνα για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας.

Την Τρίτη, ο κ. Πάουελ θα κάνει δηλώσεις σε συνέδριο στη Βοστόνη, ενώ στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσει και ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Ράνταλ Κουάρλς και ο Τζιμ Μπούλαρντ.

«Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες με βάση τα ως τώρα δεδομένα, αλλά ο Πάουελ μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να διαχειριστεί τις προσδοκίες πέρα από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο», ανέφερε σε σημείωμα στους αναλυτές ο Κρεγκ Έρλαμ, αναλυτής στην OANDA.

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε στις 103,3 μονάδες τον Ιούνιο από 105 τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, οι ανοικτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στα 7,32 εκατ. τον Μάιο, αλλά παρέμειναν κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,2% στα 57,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,34% στα 1.395 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1208 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,05%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Etsy καταγράφει άνοδο 2% στα 64 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v