Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall με το βλέμμα στη Fed

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με τη συνεδρίαση της Fed στο επίκεντρο. Άνοδος 1% για το αργό. Στο 2,05% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall με το βλέμμα στη Fed

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές κατεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και παράλληλα προετοιμάζονται για την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,14% στις 27.239 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 8.307 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,08% στις 3.023 μονάδες. 

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει την Τετάρτη μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε νέα επίθεση στη Fed, χαρακτηρίζοντας εμμέσως ανεπαρκή μία μείωση 25 μονάδων βάσης. 

«Η ΕΕ και η Κίνα θα μειώσουν περισσότερο τα επιτόκια και θα διοχετεύσουν χρήματα στα συστήματά τους, καθιστώντας ευκολότερο για τις μεταποιητικές τους εταιρείες να πωλούν προϊόντα. Στο μεταξύ, και με πολύ χαμηλό πληθωρισμό, η δική μας Fed δεν κάνει τίποτα -και πιθανόν θα κάνει συγκριτικά πολύ λίγα. Κρίμα!», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,98% υψηλότερα στα 56,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,14% στα 1.421 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,051%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel σημειώνει πτώση 1,5% στα 50,8 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v