Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» 372 μονάδων για τον Dow Jones

Κέρδη στη Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών μηνών. Θετικός ο αντίχτυπος από τις εξελίξεις στο εμπόριο. Πτώση 2,2% για τον χρυσό.

«Άλμα» 372 μονάδων για τον Dow Jones

Σε ανοδική τροχιά για δεύτερη μέρα παρέμεινε η Wall Street καθώς ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να ξεκινήσουν έναν τρίτο κύκλο εμπορικών διαπραγματεύσεων στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και συμφώνησαν οι συνομιλίες για το εμπόριο να επαναληφθούν σε επίπεδο υπουργών στην Ουάσιγκτον «τις προσεχείς εβδομάδες», ανέφεραν οι υπηρεσίες του USTR σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,41% ή 372 μονάδες στις 26.727, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,3% στις 2.975 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,75% στις 8.116 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των IBM (+3,5%) και Caterpillar (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Coca Cola (-1,1%) και Walmart (-0,4%).

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 195.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μόλις 140.000 νέες θέσεις εργασίας, από 142.000 τον Ιούλιο.

«Η απασχόληση παραμένει σταθερή παρά την επιβράδυνση της οικονομίας» τονίζει στην έκθεση ο Μαρκ Ζάντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s. «Οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί, αλλά οι απολύσεις είναι λίγες. Εφόσον αυτό συνεχιστεί, η ύφεση θα παραμένει σε απόσταση» προσθέτει.

Επιπλέον, με ισχυρό ρυθμό αναπτύχθηκε ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM αυξήθηκε στις 56,4 μονάδες από 53,7 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 54 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,1%στα 56,30 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 2,2% στα 1.525 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1039 δολ. από 1,1027 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά εννέα μονάδα βάσης στο 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v