Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι αμερικανικές μετοχές με τα στοιχεία για την οικονομία στο επίκεντρο. Πτώση πάνω από 2% για την BofA. Απώλειες πάνω από 1% για τη Microsoft. Σε χαμηλό 10 ημερών ο χρυσός.

Μικρή πτώση στη Wall Street

Mε απώλειες έκλεισαν οι δείκτες καθώς οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών κινήθηκαν χαμηλότερα για μία ακόμα συνεδρίαση και ενώ οι επενδυτές είχαν το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,50% στις 26.734 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,73% στις 10.473 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε 0,34% στις 3.215 μονάδες. 

Οι μετοχές της Microsoft και της Apple διολίσθησαν πάνω από 1% H Amazon κατέγραψε οριακές απώλειες.

Ο τεχνολογικός τομέας έχει καταγράψει την καλύτερη επίδοση φέτος καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες δεν θα πληγούν από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα έχουν παραμείνει στο «κόκκινο».

«Τις ερχόμενες εβδομάδες οι τεχνολογικοί κολοσσοί θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου. Θα είναι κρίσιμες εβδομάδες για τους επενδυτές για να αξιολογήσουν την ανθεκτικότητα των επιχειρηματικών μοντέλων των τεχνολογικών εταιρειών σε αυτή την καταιγίδα που έχει προκαλέσει η πανδημία» τόνισε αναλυτής στο CNBC.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα και συνεχίστηκαν σήμερα με τη Bank of America να ανακοινώνει κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων, αλλά τη μετοχή να υποχωρεί πάνω από 2% λόγω των 4 δισ. δολαρίων που έβαλε στην άκρη η τράπεζα για να καλύψει απώλειες από δάνεια.

Άνοδο 2% σημείωσε η Morgan Stanley. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Tα κέρδη δεύτερου τριμήνου έκαναν άλμα 45%, φτάνοντας στα $3,2 δισ. ή 1,96 δολάριο ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, από 2,2 δισ. ή $1,23 έναν χρόνο πριν και έναντι πρόβλεψης για $1,12, σύμφωνα με το Reuters.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 7,5% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Μάιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα είναι πιο περιορισμένη, στο 5%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κινήθηκαν 1,1% υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου, καθώς η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού.

Οι νέοι αιτούντες έφτασαν το 1.300.000, λιγότεροι κατά 10.000 σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,25 εκατ.
Θετικά ήταν τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων, καθώς ο δείκτες κατασκευαστικής εμπιστοσύνης ανέκαμψε τον Ιούλιο στα προ πανδημίας επίπεδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινήθηκε 1,1% χαμηλότερα στα 40,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,7% στα 1.809 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο γύρισε σε θετικό έδαφος έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,138 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 0,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v