Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κρατήθηκαν οι Dow Jones και S&P ενώ χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq για δεύτερη διαδοχική μέρα. Εβδομαδιαία «βουτιά» 6,1% για το πετρέλαιο. Στο 0,67% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,48% ή 131 μονάδες, στις 27.665, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,05% στις 3.340 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στις 10.853 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+2,8%) και Caterpillar (+2,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-1,9%) και Apple (-1,3%).

Στο μεταξύ, η Γερουσία απέτυχε χθες να προωθήσει ένα περιορισμένο (σχετικά) πακέτο στήριξης της οικονομίας που παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικάνοι, εξαιτίας της αντίδρασης των Δημοκρατικών, με συνέπεια το πάγωμα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Τώρα, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων προετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα με ελάχιστες προοπτικές για την επίτευξη μιας δικομματικής συμφωνίας, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν στην ανεργία.

Επιπλέον, υψηλότερα κινήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 1,2%. Τον Ιούλιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε οριακά στα 37,33 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,8% στα 1.947 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο «βούλιαξε» 6,1% ενώ ο χρυσός κέρδισε 0,7%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,67%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% στο 1,1844 δολ. από 1,1816 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v