Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί πτώση στη Wall Street

Συνέχισε καθοδικά το αμερικανικό χρηματιστήριο παρά τα καλά τραπεζικά αποτελέσματα των Goldman Sachs και Bank of America. Δεν βλέπει πακέτο τόνωσης πριν τις εκλογές ο Μνούτσιν. Επέστρεψε πάνω από τα 1.900 δολ. ο χρυσός.

Δεύτερη σερί πτώση στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street κόντρα στα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs στο γ' τρίμηνο, ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή  στα 9,68 δολάρια από 4,79 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και έσοδα στα 10,78 δισ. δολάρια από 8,34 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 5,54 δολ. και έσοδα στα 9,38 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, στην Bank of America μπορεί να μειώθηκαν τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο διαμορφώθηκαν πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Συγκεκριμένα τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 51 σεντς και τα έσοδα στα 8,09 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 49 σεντς και έσοδα στα 7,9 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η UnitedHealth. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3,51 δολ. και τα έσοδα στα 65,12 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 3,11 δολ. και έσοδα στα 63,78 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,58% ή 165 μονάδες στις 28.514, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,66% στις 3.488 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στις 11.768 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow Inc. (+2%) και Honeywell (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-2,8%) και Salesforce (-1,7%).

Στο μεταξύ, προβλημάτισε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ότι είναι δύσκολη μια συμφωνία τόνωσης της οικονομίας,  πριν τις εκλογές.

Χθες, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ είχε δηλώσει πως το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για ένα στοχευμένο πακέτο βοήθειας, οικονομικού ύψους 500 δισ. δολαρίων.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει προβλέψεις του ίδιου τύπου με αυτές που έχουν απορρίψει οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι στοχεύουν στην έγκριση οικονομικής βοήθειας στο επίπεδο των τρισ. και όχι δις. δολαρίων.

«Οι αγορές ελπίζουν σε ομαλές εκλογές, σε μεγάλο πακέτο στήριξης, στο τέλος της πανδημίας και στην επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα του 2019», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων Brad McMillan, της Commonwealth Financial Network.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,1% στα 41,04 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.907 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,72%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε μόλις 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1753 δολ. από 1,1745 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v