Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Άνοδος για το δολάριο. Απώλειες για τον χρυσό και το αργό. Στο 0,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Τη σκυτάλη από τις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές παίρνουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τους δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις από τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Ο Dow Jones κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 28.489 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,77% χαμηλότερα στις 11.678 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,32% στις 3.477 μονάδες. 

Την Τετάρτη ο Dow Jones διολίσθησε 0,6%, ο S&P 500 υποχώρησε 0,7%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,8%.

Οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο από την άνοδο των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και η προσγείωση των προσδοκιών για ένα νέο πακέτο τόνωσης στις ΗΠΑ έχουν επηρεάσει αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.

«Η επανεμφάνιση των ανησυχιών για την υγεία και οι πιο αυστηροί περιορισμοί στην Ευρώπη σφυροκοπούν τις μετοχές», έγραψε σε σημείωμα ο Ντέιβιντ Μάντεν, αναλυτής της CMC Markets UK.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επιβληθεί στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. ως τις 6 π.μ., ενώ η Ολλανδία προχωράει σε μερικό lockdown.

Ήδη η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ δεν δείχνουν ότι είναι σε θέση να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να καταλήξουν σε συμφωνία για νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις ΗΠΑ στις 898.000 από 845.000 την εβδομάδα που είχε λήξει στις 3 Οκτωβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των αιτήσεων στις 825.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, ενισχύθηκε στις 866.250 από 858.250.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Morgan Stanley ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,6 δισ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από $2,06 δισ. ένα χρόνο πριν. Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο $1,66, από $1,27 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,7% στα 39,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,59% στα 1.895 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,69 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v