Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το sell-off

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στραμμένο στην πανδημία και στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας. Υποχωρεί το δολάριο. Άνοδος για χρυσό και αργό. Στο 0,79% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το sell-off

Oριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά το χθεσινό sell-off που οδήγησε τον Dow Jones στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Σεπτέμβριο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 27.617 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,47% στις 11.414 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,03% στις 3.401 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 650 μονάδες τη Δευτέρα, στη χειρότερη ημέρα από τις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ έκλεισε κάτω από τις 28.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 6 Οκτωβρίου. Ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,86%, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 1,6%.

Η χθεσινή πτώση αντανακλά τις ανησυχίες των επενδυτών για την άνοδο των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ σε επίπεδα-ρεκόρ και τη διάψευση των προσδοκιών για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων τόνωσης πριν τις εκλογές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller, που καλύπτει τις τιμές των κατοικιών σε 20 πόλεις, κινήθηκε 5,2% υψηλότερα σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2018. Τον Ιούλιο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 4,1%.

Oι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 4,2%.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν 1,9% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, στα 237,1 δισ. δολάρια.

Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών, που προέβλεπαν θετική κίνηση κατά 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,7% στα 38,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει κέρδη 0,1%, στα 1.905 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,183 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,79%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v