Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τους S&P 500 και Dow Jones κοντά σε νέα υψηλά. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή πτώση για χρυσό και αργό. Στο 1,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Οριακές μεταβολές στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά την οριακή χθεσινή πτώση και ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται καθοδικά.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 33.459 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,12% στις 4.075 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 13.658 μονάδες.

Ο CEO της JP Moragn Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετά την πανδημία, στην ετήσια επιστολή του. «Έχω ελάχιστη αμφιβολία ότι με την υπερβάλλουσα αποταμίευση, την αποταμίευση από τα νέα μέτρα τόνωσης, τις τεράστιες ελλειμματικές δαπάνες, το περαιτέρω QE, ένα νέο πιθανό νομοσχέδιο για υποδομές, ένα επιτυχημένο εμβόλιο και την ευφορία για το τέλος της πανδημίας, η αμερικανική οικονομία πιθανότατα θα καταγράψει εκρηκτική ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Ντάιμον.

«Η έκρηξη αυτή μπορεί εύκολα να συνεχιστεί ως το 2023, γιατί όλες οι δαπάνες θα μπορούσαν να επεκταθούν ως το 2023», τόνισε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 71,5 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας αύξηση 3,3 δισ. δολαρίων ή 4,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 5,0 δισ. δολάρια ή 2,6% από τον περασμένο μήνα, φτάνοντας στα 187,3 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 258,3 δισ. δολάρια -ήταν 1,7 δισ. ή 0,7% χαμηλότερες από τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,3% στα 59,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,38% στα 1.736 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,189 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v