"Καταβαράθρωση" στη Wall Street

Η απόρριψη του σχεδίου διάσωσης από το Κογκρέσο επιφέρει ισχυρότατες απώλειες τους βασικούς δείκτες της Wall Street. O Νasdaq υποχωρεί 7%, ο S&P 6,6% και ο Dow 5,1%. Σημαντική πτώση και στις ευρωαγορές.

Σε έντονα πτωτική τροχιά κινείται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η κατάρρευση τεσσάρων τραπεζικών ιδρυμάτων στην Ε.Ε. επιβεβαίωσε τους φόβους για επέκταση της πιστωτικής κρίσης εκτός ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η αμερικανική αγορά ξεκίνησε την σημερινή συνεδρίαση κινούμενη σε έντονα πτωτικό κανάλι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο και συγκεκριμένα τα αρνητικά νέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάρρευση του βελγοολλανδικού ομίλου Fortis, της βρετανικής Bradford & Bingley, της γερμανικής Hypo Real Estate και της ισλανδικής Glitnir.

Η πτωτική πορεία εντάθηκε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια καθώς το Κογκρέσο απέρριψε το σχέδιο διάσωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου που εκπόνησε η αμερικανική κυβέρνηση.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται περίπου 450 μονάδες χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 10.637,05 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 4,54%, ο Nadsaq σημειώνει πτώση 6,49% και διαμορφώνεται στις 2.041,54 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 6,04%, στις 1.139,71 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, ισχυρότατες πιέσεις δέχονται οι τραπεζικοί τίτλοι.

Η κατάρρευση τεσσάρων τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε με τον πλέον ηχηρό τρόπο τους φόβους των επενδυτών ότι η πιστωτική κρίση έχει επεκταθεί και στην Ε.Ε., οδηγώντας τις κυριότερες χρηαμαγορές να καταγράψουν ισχυρότατες απώλειες και στην σημερινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 5,30% και έκλεισε στις 4.818,77 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 υποχώρησε κατά 4,73% και διαμορφώθηκε στις 5.807,08 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 5,04% χαμηλότερα και ολοκλήρωσε στις 3.953,48 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v