Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό άνοιγμα εν αναμονή αποθεμάτων στη Wall

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, ύστερα από τις τρεις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να βρίσκουν αφορμή για ρευστοποιήσεις, εν αναμονή των στοιχείων για τα πετρελαϊκά αποθέματα. Μικρή πτώση στις ευρωαγορές.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, ύστερα από τις τρεις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να βρίσκουν αφορμή για ρευστοποιήσεις, εν αναμονή των στοιχείων για τα πετρελαϊκά αποθέματα. Μικρές απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με το brent στο Λονδίνο να υποχωρεί 0,80% στα 34,76 δολάρια το βαρέλι, και το nymex να διαμορφώνεται στα 36,89 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 1%.

Εξάλλου, ανοδική πορεία ακολουθεί η Advanced Micro Devices, ύστερα από την ανακοίνωση συμφωνίας στην Κίνα, ενώ οριακές είναι οι απώλειες στην Intel.

Αντίθετα, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Hewlett-Packard, καθώς η διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Carly Fiorina, ανακοίνωσε ότι για το τρέχον έτος αναμένει αύξηση των μεγεθών κατά 20%, προσδιορίζοντας την εταιρία ως τον κύριο αντίπαλο της IBM στην αγορά των υπολογιστών.

Υψηλές απώλειες πάνω από το 20% εμφανίζει η μετοχή της OmniVision Technologies, καθώς ανακοίνωσε ότι μελετά την αναδημοσίευση των λογιστικών της καταστάσεων συγκεκριμένων τριμήνων για το 2003 και το 2004.

Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 0,5% τον Απρίλιο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10400,30 μονάδες με απώλειες 0,30%, ο Nasdaq κινείται στις μονάδες 2014,82 μονάδες υποχωρώντας 0,43%, και ο S&P καταγράφει πτώση 0,31% στις 1138,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v