Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο φόβος των επιτοκίων πίεσε τη Wall

Υπολογίσιμες πιέσεις άσκησαν στους βασικούς δείκτες της Wall Street οι ανησυχίες των επενδυτών περί μιας μεγαλύτερης του αναμενόμενου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Μεγαλύτερη η υποχώρηση του Nasdaq.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για μια σημαντική άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων πίεσαν τους βασικούς δείκτες της Wall Street χαμηλότερα κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Την υποχώρηση οδήγησε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Αν και οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ήδη προεξοφλήσει πως κατά τη συνεδρίασή της στις 29 και 30 Ιουνίου η FED θα προχωρήσει σε μία αύξηση της τάξης των 25 μονάδων βάσης, οι νέες ανησυχίες τους σχετίζονται με την πιθανότητα η αύξηση να είναι μεγαλύτερη και να φτάσει τις 50 μονάδες βάσης.

Από την εξέλιξη αυτή επλήγησαν περισσότερο μετοχές με ”ευαισθησία” σε μακροοικονομικά στοιχεία όπως η Alcoa, η Caterpillar και η Citigroup.

Από τον κλάδο της τεχνολογίας, καθοδική πορεία ακολούθησαν ”τίτλοι- σηματωροί”, όπως η Intel, η Sun Microsystems και η Cisco.

Στο –0,72% και τις 10.334 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος βρέθηκε στις 1.969 μονάδες. Στο –0,99% και τις 1.125 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Eθνικής εμφάνισε σημαντική υποχώρηση κατά 3,39%, έως τα 5,99 δολ. ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δικαίωμα του ΟΤΕ, που υποχώρησε κατά 3,76% έως τα 6,15 δολ. Ο τίτλος της Coca Cola 3E έκλεισε 0,71% χαμηλότερα, στα 25,12 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v