Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απομακρύνθηκε από τις 2.000 μονάδες ο Nasdaq

Οι υψηλές πιέσεις που δημιούργησε ο τεχνολογικός κλάδος στον Nasdaq, ”έσυραν” σε πτώση και την ευρύτερη αγορά, δίνοντας αφορμή στους επενδυτές για ρευστοποιήσεις, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις ανοδικής πορείας. Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Οι υψηλές πιέσεις που δημιούργησε ο τεχνολογικός κλάδος στον Nasdaq, ”έσυραν” σε πτώση και την ευρύτερη αγορά, δίνοντας αφορμή στους επενδυτές για ρευστοποιήσεις, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις ανοδικής πορείας. Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, τις απώλειες στον Nasdaq επέτεινε η μετοχή της OmniVision Technologies, που υποχώρησε κατά 31%, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία ειδικών επεξεργαστών έχει καθυστερήσει στη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του δ΄ τριμήνου χρήσης, ενώ πρόκειται να αναδημοσιεύσει και μερικά τρίμηνα από τις χρήσεις 2003 και 2004.

Εξάλλου, και η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρίας ενδυμάτων, Tommy Hilfiger, υποχώρησε κατά 11%, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης.

Πτώση 6% σημείωσε στην αγορά του Nasdaq και η βιοτεχνολογική Genetech, ύστερα από την υποβάθμισή της σε market perform (προηγούμενη σύσταση outperform) από την Bernstein.

Αντίθετα, κατά 2% ενισχύθηκαν οι SBC Communications και Verizon Communications, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην εφεσιβάλλει προηγούμενη δικαστική απόφαση που ακύρωνε την απαίτηση των αρμόδιων τηλεπικοινωνιακών αρχών από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, να μισθώνουν τα δίκτυά τους σε χαμηλότερες τιμές.

Εξάλλου, ανοδική πορεία ακολούθησε η Advanced Micro Devices, ύστερα από την ανακοίνωση συμφωνίας στην Κίνα, ενώ οριακές είναι οι απώλειες στην Intel.

Αντίθετα, κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Hewlett-Packard, καθώς η διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Carly Fiorina, ανακοίνωσε ότι για το τρέχον έτος αναμένει αύξηση των μεγεθών κατά 20%, προσδιορίζοντας την εταιρία ως τον κύριο αντίπαλο της IBM στην αγορά των υπολογιστών.

Η μετοχή της Coca-Cola υποχώρησε 1,5%, ύστερα από την ανακοίνωση παραίτησης του προέδρου της, Steven Heyer ύστερα από ”αμοιβαία συμφωνία”.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 6,03 δολάρια με απώλειες 2,58%, πτώση 1,09% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 6,38 δολάρια, ενώ και η 3Ε υποχώρησε 1,36% στα 25,37 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10368,44 μονάδες με απώλειες 0,61%, ο Nasdaq κινήθηκε στις 1990,61 μονάδες υποχωρώντας 1,63%, και ο S&P κατέγραψε πτώση 0,95% στις 1131,30 μονάδες.

Ο Dax 30 έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, ”κλείνοντας” στις 3.997,76 μονάδες με απώλειες 0,53% ενώ στις 3.699,29 μονάδες, με πτώση 0,65%, διαμορφώθηκε ο CAC 40 και ο FTSE 100 έκλεισε στις 4489,5 μονάδες με πτώση 0,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v