Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη μετά τη χθεσινή διόρθωση στη Wall

Η σταθεροποίηση των πετρελαϊκών τιμών σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του deal ύψους 3,2 δισ. δολαρίων στον κλάδο λιανικής, δίνουν ώθηση στην αμερικανική αγορά, που προσπαθεί να ανακάμψει από τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη.

Η σταθεροποίηση των πετρελαϊκών τιμών σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του deal ύψους 3,2 δισ. δολαρίων στον κλάδο λιανικής, δίνουν ώθηση στην αμερικανική αγορά, που προσπαθεί να ανακάμψει από τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Κέρδη καταγράφει και η Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Παρασκευή, η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή προς τιμή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ronald Reagan, ο οποίος κηδεύεται αύριο.

Εξάλλου, η May Department Stores, ανακοίνωσε την εξαγορά των δραστηριοτήτων λιανικής Marshall Field, από την Target, έναντι του ποσού των 3,24 δισ. δολαρίων, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η εν λόγω συμφωνία θα δώσει ώθηση στον κλάδο.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Intel, μετά τις χθεσινές υψηλές απώλειες, ενώ υψηλότερα κινείται και η μετοχή της Procter & Gamble, καθώς επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του τετάρτου τριμήνου χρήσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο κατά 12.000, στις 352.000. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο αριθμός θα διαμορφωθεί στις 335000.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10388,30 μονάδες με άνοδο 0,20%, κέρδη 0,48 καταγράφει ο Nasdaq στις 2000,13 μονάδες, ενώ και ο S&P ενισχύεται 0,26% στις 1134,27 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v