Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall

Τάσεις συσσώρευσης επικρατούν στην αμερικανική αγορά, μία ημέρα μετά τα κέρδη που προκάλεσαν οι καθησυχαστικές δηλώσεις Γκρίνσπαν, αναφορικά με την εξάλειψη του κινδύνου του πληθωρισμού για την οικονομία της χώρας. Ανοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Τάσεις συσσώρευσης επικρατούν στην αμερικανική αγορά, μία ημέρα μετά τα κέρδη που προκάλεσαν οι καθησυχαστικές δηλώσεις Γκρίνσπαν, αναφορικά με την εξάλειψη του κινδύνου του πληθωρισμού για την οικονομία της χώρας.

Ανοδικό είναι το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε συνδυασμό με την ομιλία του Άλαν Γκρίνσπαν ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ο οποίος σχολίασε ότι ο πληθωρισμός δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη, καθησύχασε τους επενδυτές που περίμεναν επιθετικές κινήσεις όσον αφορά στην επιτοκιακή πολιτική.

Στα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία, οι νέες κατοικίες υποχώρησαν 0,7% στα 1,967 εκατ., έναντι των εκτιμήσεων για πτώση στα 1,95 εκατ. Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,1% έναντι του 0,8% που αναμενόταν.

Πτώση καταγράφει η Oracle, παρά την ανακοίνωση της κερδοφορίας του δ΄ τριμήνου που υπερέβησε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, οι πωλήσεις συστημάτων πληροφορικής ήταν αυτές που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10377,95 μονάδες με απώλειες 0,02%, πτώση 0,01% καταγράφει ο Nasdaq στις 1995,46 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,04% στις 1132,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v