Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στοιχεία για πληθωρισμό ενισχύουν τη Wall

Η διατήρηση του πληθωρισμού σε οριακά επίπεδα το Μάιο, δίνει ώθηση στην αμερικανική αγορά, καθώς δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτές ότι η Fed δεν θα προχωρήσει άμεσα σε επιθετικές κινήσεις όσον αφορά στα επιτόκια. Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη.

Η διατήρηση του πληθωρισμού σε οριακά επίπεδα το Μάιο, δίνει ώθηση στην αμερικανική αγορά, καθώς δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτές ότι η Fed δεν θα προχωρήσει άμεσα σε επιθετικές κινήσεις όσον αφορά στα επιτόκια.

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,6% το Μάιο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, ενώ σε ετήσια βάση, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 3,1%.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,5%.

Εξάλλου, ο δομικός πληθωρισμός, αυξήθηκε με ποσοστό 0,2%, όπως αναμενόταν.

Παράλληλα, τα αποθέματα των επιχειρήσεων σημείωσαν άνοδο 0,5% τον Απρίλιο, από το 0,4% που αναμενόταν, και η αξια τους διαμορφώθηκε στα 1,212 τρισ. δολάρια.

Εκτός των στοιχείων για τον πληθωρισμό, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον και τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Boeing, ύστερα από την ανακοίνωση υπογραφής συμβολαίου με το αμερικανικό Ναυτικό, ύψους 3,9 δισ. δολαρίων για την κατασκευή αεροσκαφών.

Αντίθετα, πτώση καταγράφει η μετοχή της Lehman Brothers, παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10389,87 μονάδες με άνοδο 0,53%, κέρδη 0,81% καταγράφει ο Nasdaq στις 1986,04 μονάδες, ενώ περί το 0,58% ενισχύεται ο S&P, στις 1131,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v