«Ναι» από ΟΑΕΔ στη μεταφορά διαθεσίμων 95 εκατ. ευρώ

Οχι από ΤΑΥΤΕΚΩ στη μεταφορά διαθεσίμων ύψους 88 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Πράσινο φως από τον ΟΑΕΔ για 95 εκατ. Αύριο συνεδριάζει ο ΟΓΑ, την Πέμπτη το ΙΚΑ.

«Ναι» από ΟΑΕΔ στη μεταφορά διαθεσίμων 95 εκατ. ευρώ

Την μεταφορά 95 εκατ. ευρώ από τα ρευστά διαθέσιμά του στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε ο ΟΑΕΔ. 

Κατά το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, αποφασίστηκε τελικά να μετατραπούν σε κρατικά ρέπος διαθέσιμα 95 εκατ. ευρώ που έρχονται να προστεθούν στα 120 εκατ. ευρώ που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος από τις 26 Μαρτίου. 

Στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο είχε αποφασιστεί χωρίς να υπάρξει ψηφοφορία, η μεταφορά 50 εκατ. ευρώ, χωρίς τελικά η απόφαση να πραγματοποιηθεί λόγω νομικών κωλυμάτων. 

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο το ποσό αυτό αναθεωρήθηκε στα 95 εκατ. ευρώ. 

Στον αντίποδα, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες απέρριψε την εισήγηση της διοίκησης για μεταφορά διαθεσίμων ύψους 88 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Αύριο συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΓΑ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν περίπου 50 εκατ. ευρώ από το λογαριασμό αγροτικής εστίας ενώ την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος θα εισηγηθεί τη μεταφορά 70 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ προκειμένου να μετατραπούν σε κρατικά ρέπος. 

 

Ρούλα Σαλούρου salourou@euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v