Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Κοντά στη συμφωνία με τις τράπεζες

Το βασικότερο πρόβλημα του Ομίλου είναι οι σημαντικές δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ από την άλλη πλευρά διαθέτει αξιόλογες θυγατρικές εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής και του διαδικτύου.

Dionic:  Κοντά στη συμφωνία με τις τράπεζες

Σε προχωρημένη φάση βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις της Dionic με τις πιστώτριες τράπεζες, με στόχο την αναχρηματοδότηση του εισηγμένου Ομίλου.

Κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, μπορεί μεν να ψηφίστηκαν τα θέματα που αφορούσαν την χρήση 2013 (καταψήφισε από μετόχους που κατείχαν κάτι παραπάνω από το 2%), ωστόσο τα φλέγοντα θέματα για την εταιρεία όπως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (έως 5 εκατ. ευρώ) και η μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμο σε μετοχές (επίσης έως 5 εκατ. ευρώ) αναβλήθηκαν για την επαναληπτική γενική συνέλευσης της 14ης Ιουλίου, λόγω έλλειψης της ελάχιστης εκ του νόμου απαιτούμενης απαρτίας των δύο τρίτων.

Με βάση τη χθεσινή απαρτία, το πιθανότερο σενάριο είναι πως τα συγκεκριμένα θέματα δεν θα συζητηθούν ούτε και κατά την 14η Ιουλίου (νέα απαιτούμενη απαρτία το 50%) και σ' αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και τρίτη συνέλευση όπου η απαιτούμενη απαρτία ορίζεται στο 33,34%.

Ανεξάρτητα όμως από το μέτωπο της τυπικής έγκρισης των προτάσεων της εισηγμένης (reverse split, αύξηση κεφαλαίου με δικαίωμα συμμετοχής των παλαιών μετόχων, ομολογιακό δάνειο υποχρεωτικά μετατρέψιμο σε μετοχές) η ουσία του θέματος βρίσκεται στο κατά πόσο θα μπουν, τελικά λεφτά στο ταμείο της Dionic.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Δήμος Βατικιώτης που προήδρευσε της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης δεν προχώρησε σε κανέναν σχολιασμό επί του θέματος, παραμένοντας αυστηρά στο τυπικό σκέλος της συνελεύσεως.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Euro2day.gr, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και εταιρείας βρίσκονται σε καλό δρόμο και θεωρείται πολύ πιθανόν η τελική συμφωνία να μην καθυστερήσει.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους:

α) Οι δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου θα επιμηκυνθούν σημαντικά και το επιτόκιο θα καταστεί «λογικότερο» (δεν μιλάμε για κούρεμα υποχρεώσεων).

β) Οι τράπεζες θα είναι εκείνες που θα καλύψουν το ομολογιακό δάνειο το οποίο θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμο σε μετοχές και θα ανέρθει έως και τα 5 εκατ. ευρώ.

γ) Η διοίκηση της εταιρείας θα κινητοποιηθεί για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (έως και πέντε εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, μια προϋπάρχουσα συμφωνία με τις τράπεζες για το ζήτημα της αναχρηματοδότησης θα καταστήσει ευνοϊκότερες τις συνθήκες άντλησης κεφαλαίου μέσω ΑΜΚ σε σχέση με την προηγούμενη απόπειρα που είχε καλυφθεί μερικώς.

Το βασικότερο πρόβλημα του Ομίλου είναι οι σημαντικές δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ από την άλλη πλευρά διαθέτει αξιόλογες θυγατρικές εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής και του διαδικτύου, συμμετοχή σε μεγάλο project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, η Dionic σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών από τα 9,2 στα 10,4 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) 449 χιλιάδες ευρώ και η ζημία προ φόρων ύψους 703 χιλ. προήλθε από τόκους και απομειώσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v