Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνος Παπαδόπουλος: Η αποχώρηση από Forthnet και το μήνυμα

«Εύχομαι από καρδιάς, η εταιρεία να συνεχίσει να πρωτοπορεί, να επεκτείνεται, να μεγαλώνει και τα επόμενα χρόνια στους πολλά υποσχόμενους χώρους της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας», τονίζει σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Πάνος Παπαδόπουλος: Η αποχώρηση από Forthnet και το μήνυμα

Τέλος εποχής για τη Forthnet καθώς σήμερα επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του κ. Πάνου Παπαδόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, γέννημα θρέμμα της εταιρείας.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος συνέβαλε με καθοριστικό τρόπο, ως επικεφαλής της διοικητικής ομάδας της Fοrthnet, στην επιβίωση της εταιρείας παρά το ασφυκτικό καθεστώς με το οποίο λειτούργησε επί σειρά ετών και την αργόσυρτη διαδικασία εξεύρευσης στρατηγικού επενδυτή από τις τράπεζες, στην εύρεση του στρατηγικού επενδυτή και στη συμφωνία με τις δανείστριες τράπεζες.

Μετά την ανακοίνωση της προηγούμενης Τρίτης σχετικά με τις μεταβολές στο μετοχικό κεφάλαιο, αποχωρεί σήμερα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και από την εταιρεία, έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του.

Σε αποχαιρετιστήρια δήλωσή του προς του εργαζόμενους και τους συνεργάτες της Fοrthnet, τόνισε τα εξής:

«Μία διαδρομή 30 ετών, που με κάνει να νιώθω αληθινά υπερήφανος για όλα τα μικρά και μεγάλα της επιτεύγματα, ολοκληρώνεται σήμερα. Έζησα τη σύσταση και την ανάπτυξη της Fοrthnet, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη ενός ακαδημαϊκού spin-off που διαμορφώθηκε τελικώς σε μια από τις πιο μεγάλες και σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις. Στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, σε μια περίοδο αρνητικού και ασταθούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η εταιρεία, που πάντα ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί της, κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά να δημιουργήσει και πάλι αξία αλλά κυρίως να τοποθετηθεί στρατηγικά στο μέλλον. Έτσι, παρά τις αντιξοότητες, η Fοrthnet πέτυχε να προσελκύσει την είσοδο ενός σημαντικού στρατηγικού επενδυτή στο κεφάλαιό της. Εύχομαι από καρδιάς, η εταιρεία να συνεχίσει να πρωτοπορεί, να επεκτείνεται, να μεγαλώνει και τα επόμενα χρόνια στους πολλά υποσχόμενους χώρους της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας».

Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Δημήτριος Τζελέπης

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η Forthnet την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως έγραψε το Euro2day.gr. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Δημήτριος Τζελέπης. Στην ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής: 

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «η Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 20.11.2020, κατόπιν της απόκτησης συμμετοχής από τo United Group σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 80% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της Εταιρείας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέλεξαν ομόφωνα τον κύριο Δημήτριο Τζελέπη, μέχρι το σημείο εκείνο Chief Financial Officer της Εταιρείας, ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση (και για το υπόλοιπο της θητείας) του κ. Πάνου Παπαδόπουλου. Κατόπιν των ανωτέρω, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν την εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε
σώμα.

Μετά από επικοινωνία με το νέο μέτοχο και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι ως άνω διαδικασίες, τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (με εξαίρεση το νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Τζελέπη) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Υπενθυμίζεται στο επενδυτικό κοινό ότι έχει ήδη συγκληθεί Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στις 11 Δεκεμβρίου 2020, με θέμα, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τζελέπης ανέλαβε αμέσως τα καθήκοντά του και, σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας, θα εκπροσωπεί την Εταιρεία και θα ασκεί τις καταστατικές του αρμοδιότητες για τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων μέχρι τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου την 11η Δεκεμβρίου 2020.

Συνοπτικό Βιογραφικό Διευθύνοντος Συμβούλου

Ο κ. Τζελέπης διαθέτει πλούσια εργασιακή εμπειρία κυρίως σε τηλεπικοινωνίες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και τράπεζες (Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Αlpha Bank, OTE Group κ.λπ.).

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 και διαθέτει MBA in Finance από το Cass Business School, Λονδίνο.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «FORTHNET Α.Ε.» από σήμερα 23 Νοεμβρίου 2020, μέχρις ότου η  εταιρεία να παράσχει στο επενδυτικό κοινό ολοκληρωμένη πληροφόρηση αναφορικά με τη Διοίκηση της εταιρείας και τη συγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των ομολογιών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v