Τσίπρας από Κομοτηνή Αδωνι: Εσείς... Κέιμαν και αρπαχτή, εμείς Θράκη και ηθική

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κομοτηνή έβαλε φρένο στα εκλογικά σενάρια, που πυροδότησε το διάγγελμα για το μέρισμα και εξαπέλυσε επίθεση κατά ΝΔ-Γεωργιάδη, με αφορμή την δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ ότι δεν είναι ανήθικο ένας πολίτης να προσπαθεί να αποφύγει την υπερφορολόγηση της κυβέρνησης.

  • Real.gr
Τσίπρας από Κομοτηνή Αδωνι: Εσείς... Κέιμαν και αρπαχτή, εμείς Θράκη και ηθική

του Ηλία Μπενέκου

Με διανομή κοινωνικού μερίσματος και πρωθυπουργικές εξαγγελίες από την Θράκη, στοχευμένες στην ανάπτυξη και τα δικαιώματα της μειονότητας, το Μαξίμου θέτει την δική του πολιτική ατζέντα, ως απάντηση στις επιθέσεις των τελευταίων 24ωρων από την αντιπολίτευση, που είχαν ως αποκλειστικό θέμα τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου εστιάζει τα δικά του βέλη στην υπόθεση των paradise papers, που όπως εκτιμά αποτελεί αγκάθι για τη ΝΔ και προσωπικά για τον αρχηγό της, λόγω της εμπλοκής της συζύγου του.

Ενδεικτική αυτής της στρατηγικής εξάλλου ήταν και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από την Κομοτηνή και το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, όπου, σε μία σαφή αναφορά στους «φορολογικούς παραδείσους» σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ο καθένας που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν».

Βάζοντας στο στόχαστρό του την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν είναι ανήθικο ένας πολίτης να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να γλιτώσει την υπερφορολόγηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η χώρα έφτασε στη χρεοκοπία διότι «απέναντι στην Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας, υπήρχε πάντοτε η Ελλάδα της διαφθοράς και της αρπαχτής, που κοίταζε πάντα να απομυζεί τον κόπο και τις δυνατότητες της πρώτης, να βρίσκει τρόπους να νομιμοποιεί αυτή τη λεηλασία». «Και τώρα σα να μη μας έφτανε αυτό, έχουμε και τον Άδωνη να μας λέει ότι εκτός από νόμιμη, η λεηλασία ήταν και ηθική» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα πως «η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης. «Θα κλείσουμε με όλα τα μέσα το δρόμο για την παράδοση της χώρας, για άλλη μια φορά, στους παραδείσους εκείνους των λίγων, που οδηγούν στην κόλαση των πολλών» δεσμεύθηκε ο κ. Τσίπρας.

Κατηγορώντας μάλιστα ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση για «μηδενισμό», κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν το πώς αντιμετωπίζει «τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος», αλλά και τον «τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, των φορολογικών παραδείσων και των offshore». «Οι απόφοιτοι της σχολής ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, επιμένουν στην καταστροφή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας μάλιστα για το σύνολο των θεμάτων επί των οποίων η ΝΔ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «δυσφημίζουν όχι την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, όταν την εμφανίζουν ως πεδίο ανομίας, τρομοκρατίας, εχθρότητας προς την επιχειρηματικότητα, και χίλια δυο άλλα. Όταν καθημερινά επιχειρούν να δηλητηριάσουν την εμπιστοσύνη, που αποτελεί το άλφα και το ωμέγα των επενδύσεων και της ανάπτυξης».

Στον αντίποδα όλων αυτών ο πρωθυπουργός, επιχείρησε να στρέψει το ενδιαφέρον στα ζητήματα που θα οδηγήσουν τη χώρα οριστικά εκτός κρίσης, παρουσιάζοντας σειρά μέτρων που έχουν στο επίκεντρό τους την ανάπτυξης της περιοχής, ενώ παρουσίασε και το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης των ελλείψεων και των ανισοτήτων που αφορούν τον μειονοτικό πληθυσμό.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών για τα παιδιά που πηγαίνουν σε μειονοτικά σχολεία, ενώ προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα σε Έλληνες πολίτες που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας να προσφεύγουν στα αστικά δικαστήρια για θέματα προσωπικού και κληρονομικού δικαίου.

Φρένο στην εκλογολογία

Παράλληλα από την κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν φρένο στην εκλογολογία που έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή την εξαγγελία για το κοινωνικό μέρισμα. «Θα έρθω ακόμα πολλές φορές εδώ μέχρι το φθινόπωρο του 2019 που θα γίνουν οι εκλογές», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός από την Θράκη διαψεύδοντας σενάρια που διακινήθηκαν από την Πειραιώς για πρόωρες κάλπες εντός του 2018. Σε ανάλογο μήκος κύματος εξάλλου νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές είχαν … διαμηνύσει στην ΝΔ πως «και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus