Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στο 7% υποχώρησε το επιτόκιο, «σηκώνει» 500 εκατ.

(upd2) Αυξημένο ενδιαφέρον για το εξαετές ομόλογο της τράπεζας. Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ οι προσφορές από 145 επενδυτές, με την Alpha Bank να αντλεί τελικά 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση.

Alpha Bank: Στο 7% υποχώρησε το επιτόκιο, «σηκώνει» 500 εκατ.

Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Alpha Bank. Το ενδεικτικό επιτόκιο για την έκδοση κινήθηκε αρχικά στο 7,25%, με την προσφορά να υπερβαίνει την έκδοση, καθώς ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ από 145 επενδυτές. 

Ετσι, με βάση τους τελικούς όρους της έκδοσης, το επιτόκιο υποχώρησε στο 7%, με το κουπόνι να διαμορφώνεται στο 6,875% και την τράπεζα να «σηκώνει» τελικώς 500 εκατ. ευρώ.    

Η τράπεζα αξιοποίησε το γόνιμο επενδυτικό ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε μετά την παρουσίαση του 3ετούς business plan και προσέφυγε στις αγορές με έκδοση ομολόγου senior preferred ενώ αντίστοιχες εκδόσεις ετοιμάζουν το προσεχές διάστημα και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

  • Η έκδοση έγινε στο πλαίσιο της κάλυψης των απαιτήσεων MREL και αρχικός στόχος ήταν η άντληση κεφαλαίων ύψους 400 εκατ. ευρώ (όπως προαναφέρθηκε αντλήθηκαν 500 εκατ.)
  • Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση της φετινής χρονιάς. Η διάρκεια του τίτλου είναι 6 έτη, με δικαίωμα ανάκλησης μετά τα πρώτα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας «η έκδοση αξιοποιεί την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του νέου στρατηγικού πλάνου από την επενδυτική κοινότητα, μετά το investor day της 7ης Ιουνίου αλλά και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα».

Σύμβουλοι της έκδοσης ήταν οι: Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank ως Joint Bookrunners. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η στρατηγική εκδόσεων των ελληνικών τραπεζών για το 2023, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, απέκτησε εμπροσθοβαρές χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v