Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόρις Τζόνσον: Τώρα είναι η στιγμή του μέγιστου κινδύνου

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του από τότε που επέστρεψε στη δουλειά, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι καταλαβαίνει τον επείγοντα χαρακτήρα της άρσης των μέτρων lockdown, αλλά ζήτησε από τον κόσμο να συγκρατήσει την ανυπομονησία του.

Μπόρις Τζόνσον: Τώρα είναι η στιγμή του μέγιστου κινδύνου

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει γρήγορη άρση των περιορισμών στη χώρα, καθώς έκανε την πρώτη δημόσια δήλωση από τότε που επέστρεψε στη δουλειά, μετά την ανάρρωση από λοίμωξη του κορωνοϊού.

«Διασχίζουμε την κορύφωση» είπε ο Τζόνσον, σύμφωνα με το CNBC. «Είμαστε στα πρόθυρα επίτευξης αυτής της πρώτης μεγάλης αποστολής, να αποτρέψουμε την Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να υπερφορτωθεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα «αρχίζει να γυρίζει την παλίρροια» κατά της επιδημίας.

Όπως είπε, καταλαβαίνει τον επείγοντα χαρακτήρα της άρσης των μέτρων lockdown το συντομότερο δυνατό, αλλά προειδοποίησε ότι «αυτή είναι η στιγμή του μέγιστου κινδύνου», ζητώντας από τον κόσμο να συγκρατήσει την «ανυπομονησία» του.

«Θα υπάρξει χρόνος για να βελτιώσουμε τους περιορισμούς και να πυροδοτήσουμε τους κινητήρες της οικονομίας», δήλωσε ο Τζόνσον έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να πούμε πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές».

Ευχαρίστησε τον βρετανικό λαό για το κουράγιο του, όπως και τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, που τον αντικατέστησε το διάστημα της ανάρρωσής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v