Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλεί να ακυρώσει το ντιλ για Twitter ο Ελον Μασκ

Το κοινωνικό δίκτυο εκτιμά ότι λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών του το πρώτο τρίμηνο ήταν λογαριασμοί bot ή spam. Δεν το πιστεύει ο Ελον Μασκ, λέει ότι είναι περισσότεροι. Στον πάγο το ντιλ εξαγοράς των $44 δισ.

Απειλεί να ακυρώσει το ντιλ για Twitter ο Ελον Μασκ

Δεν θα προχωρήσει η εξαγορά ύψους 44 δισ. δολαρίων του Twitter από τον Ελον Μασκ, μέχρι να έχει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το πόσοι λογαριασμοί είναι ψεύτικοι, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Οπως θυμίζει το CNBC, το Twitter εκτίμησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών του με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν λογαριασμοί bot ή spam.

Ωστόσο, ο Μασκ εκτιμά ότι περίπου το 20% των λογαριασμών στο Twitter είναι ψεύτικοι ή spam και ανησυχεί ότι ο αριθμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

«Η προσφορά μου βασίστηκε στο ότι τα αρχεία SEC του Twitter ήταν ακριβή», έγραψε ο Μασκ στο Twitter νωρίς το πρωί της Τρίτης. «Χθες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter αρνήθηκε δημόσια να αποδείξει <5%. Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να το κάνει».

H μετοχή του κοινωνικού δικτύου υποχωρεί 2,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall. Εκπρόσωπος του Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του CNBC για σχολιασμό.

Παράθυρο για μικρότερο τίμημα εξαγοράς του Twitter από τον Ελον Μασκ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ άφησε τον πιο ισχυρό υπαινιγμό του μέχρι σήμερα, υποδηλώνοντας ότι θα ήθελε να πληρώσει λιγότερα για το Twitter από την προσφορά των 44 δισ. δολαρίων που έκανε τον περασμένο μήνα.

Ο Μασκ είπε σε μια τεχνολογική διάσκεψη στο Μαϊάμι ότι μια βιώσιμη συμφωνία σε χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News, το οποίο επικαλέστηκε live βίντεο της διάσκεψης που δημοσιεύτηκε από έναν χρήστη του Twitter.

Επίσης, στο All In Summit, ο Μασκ υπολόγισε ότι τουλάχιστον το 20% των 229 εκατ. λογαριασμών του Twitter είναι spam bots, ποσοστό που είπε ότι βρίσκεται στο χαμηλό όριο της αξιολόγησής του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η εμφάνιση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Μασκ άρχισε να τρολάρει τον CEO του Twitter, Paraj Agrawal, ο οποίος δημοσίευσε μια σειρά από tweets, εξηγώντας την προσπάθεια της εταιρείας του να καταπολεμήσει τα bots και ότι υπολογίζει πως λιγότερο από το 5% των λογαριασμών στο Twitter είναι ψεύτικοι.

Συνολικά, τα γεγονότα ενίσχυσαν τις θεωρίες των αναλυτών ότι ο Μασκ είτε θέλει να βγει από τη συμφωνία είτε επιδιώκει χαμηλότερη τιμή, κυρίως λόγω της τεράστιας πτώσης της αξίας της μετοχής της Tesla, με κάποιες από τις οποίες έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v