Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα μάθετε να αποτυγχάνετε με μικρότερο κόστος!

Το κυνήγι της καινοτομίας δεν είναι εύκολο και τις περισσότερες φορές δεν είναι επιτυχημένο για τις επιχειρήσεις. Τρεις απλές συμβουλές για να περιοριστούν οι δαπανηρές και χρονοβόρες απώλειες.

Πώς θα μάθετε να αποτυγχάνετε με μικρότερο κόστος!

Οι αποτυχίες στη διαδικασία της καινοτομίας μπορεί να αποδειχθούν δαπανηρές και χρονοβόρες. Άρα, γιατί να μη μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τον ρυθμό διάπραξης λαθών; Είναι ένας υψηλός στόχος, τον οποίο ελάχιστες καινοτόμες εταιρείες έχουν επιτύχει. Επιπλέον, η αποτυχία είναι σημαντική για κάθε καινοτομία - πώς αλλιώς θα μάθαινε κανείς; Αντί να εξαλείψεις τις αποτυχίες, εστίασε στη μείωση του κόστους της αποτυχίας, κάνοντας τα τρία ακόλουθα πράγματα:

  • Κάνε τα πειράματα σου φθηνότερα. Δε χρειάζεται να είναι δαπανηρά. Δε χρειάζεται να αναδημιουργήσεις επακριβώς μια ιδέα για να τη δοκιμάσεις. Βρες τρόπους χαμηλού κόστους για να δοκιμάσεις τις υποθέσεις σου.
  • Άλλαξε τη σειρά των πειραμάτων. Έλεγξε τις στρατηγικές υποθέσεις πριν τις επιμελητειακές. Επιβεβαιώσου για τις ανάγκες της αγοράς πριν τελειοποιήσεις ένα προϊόν.
  • Λάβε αποφάσεις ταχύτερα. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις συνήθως κωλυσιεργούν με τις κακές ιδέες. Επιτάχυνε τη λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά την καινοτομία και απαλλάξου από ελαττωματικά πρότζεκτ πριν σου στοιχίσουν σε χρόνο και χρήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v