Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάμε για ψηλότερα;

Οι αναλυτές στην πλειονότητά τους προσβλέπουν σε καταρχήν υπέρβαση των 4.150 και στη συνέχεια υπέρβαση των 4.190 μονάδων. Οι εκτιμήσεις τους διίστανται μόνο ως προς τον τρόπο, τη σύνθεση και τη... συγκυρία επιβεβαίωσης ή όχι του θετικού ενδεχόμενου. Το ενδιαφέρον τους παραμένει επικεντρωμένο σε Εθνική, ΟΤΕ, και δευτερευόντως σε Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κεφάτα ξεκίνησαν στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις ενδείξεις να παραμένουν θετικές. Ανάλογο κλίμα έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες αγορές ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων, ελλήνων μεγαλοπαραγόντων μέσω υπεράκτιων εταιρειών και στη Σοφοκλέους.

Η συντήρησή του φαίνεται, σύμφωνα με την εκτίμηση της πλειονότητας των αναλυτών, πως συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Οι απόψεις τους διίστανται περισσότερο ως προς τον τρόπο συντήρησης της ανοδικής φοράς, την σύνθεση και απόδοση βασικών δεικτών-μετοχών και λιγότερο αυτήν καθ εαυτή της αγοράς.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση οι αγοραστές των προηγούμενων ημερών προσβλέπουν σε υπέρβαση των 4.150 μονάδων και προσέγγιση των 4.190 μονάδων, σε αυτή τη φάση.

Αυτό θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί στην περίπτωση που υπερίσχυαν οι αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής (από τα 35,80 ευρώ), στον ΟΤΕ (από τα 19,84 ευρώ) και δευτερευόντως σε Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς.

Ούτως ή άλλως η δεύτερη ταχύτητα των μετοχών εταιρειών Υψηλής Κεφαλαιοποίησης (Τιτάν, Κύπρου, Marfin, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) υπεραποδίδει εντυπωσιακά θα λέγαμε και τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Από αυτή την άποψη θα ήταν λογική όσο και αναμενόμενη μια προσπάθεια κατοχύρωσης κερδισμένων θέσεων και ενδεχομένως περιορισμένης έκτασης ενδοσυνεδριακών διορθώσεων.

Θα φανεί όμως από την αρχή της συνεδρίασης εάν το ενδεχόμενο της άμεσης προσέγγισης των 2.190 μονάδων είναι επικρατέστερο από αυτό που προβλέπει και μια μικρή υποχώρηση βασικών δεικτών.

Σε κάθε περίπτωση μετοχές εταιρειών όπως J&P Άβαξ, Proton, Φουρλής, αλλά και μικρότερων όπως Βαλκάν, Rainbow, Ελβέ, Alcatel, Κλουκίνας-Λάππας, Unibrain, Κούμπας και αρκετών ακόμη, μπορούν να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, κυρίως εγχώριων ενεργών παικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v