Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετακύλιση αγορών ”προς τα κάτω”

Η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης, λόγω σχετικής αδυναμίας των δεικτοβαρών τίτλων, επιτρέπει τη μεταφορά του ενδιαφέροντος στα ”χαμηλότερα στρώματα” του ταμπλό, όπου αρκετές μετοχές καταγράφουν τουλάχιστον αξιοσημείωτα κέρδη. Τεχνικά ζητούμενο είναι το κλείσιμο του FTSE 20 υψηλότερα των 2.276 και ακόμα καλύτερα των 2.285 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μετά την παρέλευση μιας ώρας συνεδρίασης και παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης κινείται σε σχετικά στενό εύρος διακύμανσης (ενδοσυνεδριακό υψηλό 4.135,51 και χαμηλό 4.123,56), υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του ταμπλό, ενώ μέχρι στιγμής η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 3/1.

Είναι γεγονός ότι από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους και από όσους κινούνται με θετικό πρόσημο, ούτε ένας δεν κατορθώνει να σημειώνει κέρδη μεγαλύτερα της 1 ποσοστιαίας μονάδας.

Όμως και από αυτούς που κινούνται με αρνητικό πρόσημο, σε κανέναν οι απώλειες δεν ξεπερνούν το 1%.

Έτσι, με τις μετοχές του FTSE να κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται χαμηλότερα, όπου αρκετές μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν διαθέσεις σημαντικής ανοδικής κίνησης.

Από αυτές ξεχωρίζουν για μία ακόμα συνεδρίαση η Βαλκάν, ιδιαίτερα εντυπωσιακή κίνηση από τη Nexans, με διάθεση ανοδικής αντίδρασης η Unibrain, δείχνουν ότι θέλουν να κινηθούν υψηλότερα ΟΛΘ και ΟΛΠ, ενώ αξιοσημείωτα και σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι Dionic, Revoil, Δομική Κρήτης, Compucon, Alumil, Eurodrip και αρκετοί ακόμα τίτλοι.

Με δεδομένη τη μάλλον αδύναμη εικόνα του FTSE, ζητούμενο παραμένει ει δυνατόν το κλείσιμο υψηλότερα των 2.276 μονάδων, ενώ ακόμα θετικότερο κρίνεται ένα κλείσιμο υψηλότερα των 2.285 μονάδων.

Ελάχιστες μέχρι στιγμής οι συναλλαγές στην αγορά παραγώγων, όπου και οι εκεί εμπλεκόμενοι ακολουθούν την κίνηση της υποκείμενης, αδυνατώντας να προβλέψουν τη βραχυπρόθεσμη τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v