Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Διολισθαίνει προς τις 860 ο Γενικός Δείκτης

Επιφυλακτικές κινήσεις στις διεθνείς αγορές, σε χαμηλότερα επίπεδα οι μετοχές στην Αθήνα. Πιέζονται οι τραπεζικές μετοχές, απώλειες για blue chips. Κίνηση υψηλότερα για Ελλάκτωρ, Σαράντη, βοήθειες από Coca Cola και ΔΕΗ.

ΧΑ: Διολισθαίνει προς τις 860 ο Γενικός Δείκτης

Με προσεκτικές κινήσεις το ξεκίνημα της συνεδρίασης εκτός όσο και εντός, με τους traders να είναι επιφυλακτικοί από Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα. Κάτι που τουλάχιστον στην πρώτη ώρα αποτυπώνεται στη μείωση των συναλλαγών, τη διακύμανση βασικών δεικτών-μετοχών σηματωρών σε στενό εύρος και την κίνηση στην αγορά παραγώγων να μη δείχνει πως την Παρασκευή λήγει η «τριπλή σειρά» συμβολαίων επί δεικτών και μετοχών.

Στις 12.360 με απώλειες 0,15% ο DAX, σε μία ελεγχόμενη διολίσθηση της αγοράς λίγο χαμηλότερα, με τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να περιμένουν τις εξελίξεις. Πάντως οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν συνέχεια της χθεσινής αποκλιμάκωσης μετά τις 12:30 (ώρα Ελλάδος).

Στη διαμόρφωση ενός κλίματος ελεγχόμενης διολίσθησης συνέβαλαν τόσο οι χθεσινές μικρές απώλειες στη Wall Street όσο το ότι τα futures δείχνουν ήπια ανοδικό ξεκίνημα στη Νέα Υόρκη.

Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον (κυρίως ) οι traders κινούνται προσεκτικά τόσο στον τραπεζικό κλάδο όσο στα blue chips.

Χαμηλότερα οι 3 από τους 4 βασικούς δείκτες, με αυτόν της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε θετικό πρόσημο και πάνω από τις 1.350 μονάδες και πάλι.

Με απώλειες 0,49% στις 863,69 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, που όσο δεν υποχωρεί χαμηλότερα των 858 μονάδων, παραμένει σε long τάση.

Χαμηλότερα, κατά 1,14% στις 795 μονάδες, πρακτικά παραμένοντας κοντά στο όριο των 800 μονάδων. Στις 2.136 με μεγαλύτερες απώλειες -0,57%- ο FTSE25.

Συναλλαγές και τζίρος ανάλογος της επιφυλακτικότητας που επικρατεί -και εύλογα. Με το 32% του τζίρου να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha Bank να προηγείται έναντι των άλλων τριών.

Ωστόσο πρώτη στη σχετική κατάταξη δεν είναι τραπεζική μετοχή ή ο ΟΤΕ (στην τρίτη θέση), καθώς στον ΕΛΛΑΚΤΩΡα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου/δεύτερου 3μήνου. Στις 870 χιλιάδες η αξία των συναλλαγών, με τη μετοχή 1,02% υψηλότερα στα 2, κοντά στο υψηλό των 2,30 ευρώ, από τη συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου.

Μεικτές τάσεις στα blue chips, με αγοραστές σε Aegean, Viohalco, Coca Cola, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, Sarantis.

Στον... αντίποδα μεγαλύτερες απώλειες για Fourlis, Jumbo και ΟΠΑΠ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο τζίρος ήταν στα 6,1 εκατ. -χαμηλότερος σχετικά με χθες, αν και οι traders ενεργοποιήθηκαν μετά τις 16:00. Στις 29/40 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με υψηλότερη απόδοση για Κτήμα Λαζαρίδη, Byte, Quest, Παπουτσάνη, Alumil, ΚΕΚΡΟΨ, Ελτον, ΚΡΙ ΚΡΙ, MIG.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v